Atrial Fibrillation

השוואת תוצאות היפוך מקצב לב עם טיפול תוך-ורידי ב-Vernakalant אל מול Flecainide בחולים עם פרפור פרוזדורים חדש (Eur Heart J Acute Cardiovasc Care)

במאמר שפורסם בכתב העת European Heart Journal: Acute Cardiovascular Care מדווחים חוקרים מפינלנד על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי טיפול ב- Vernakalantהינו בטוח, יעיל ומהיר יותר מ-Flecainide בהיפוך מקצב לב בחולים עם הופעה חדשה של פרפור פרוזדורים. ההבדל ביעילות בין שני הטיפולים היה בולט במיוחד בקרב גברים.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי היפוך מקצב תרופתי הינה חלופה סבירה להיפוך חשמלי במקרים של פרפור פרוזדורים אקוטי. במסגרת המחקר ביקשו החוקרים להשוות את היעילות והבטיחות של טיפול תוך-ורידי ב- Vernakalant אל מול טיפול תוך-ורידי ב-Flecainide בחולים עם הופעה חדשה (פחות מ-48 שעות) של פרפור פרוזדורים.

המחקר הרטרוספקטיבי, חד-מרכזי, לא-אקראי, כלל 200 חולים, 100 חולים טופלו ב- Vernakalant ו-100 חולים טופלו ב-Flecainide להיפוך מקצב לב. התוצא העיקרי של המחקר היה חזרה למקצב סינוס בתוך 120 דקות ממתן הטיפול התרופתי.

החוקרים מדווחים כי שיעורי הצלחת היפוך מקצב הלב עמדו על 67% בחולים תחת טיפול ב- Vernakalant ועל 46% באלו שטופלו ב-Flecainide (p=0.003). מניתוח הנתונים עלה כי טיפול ב- Vernakalant (יחס סיכויים של 1.99, p=0.029) ומגדר נקבי (יחס סיכויים של 2.48, p=0.012) היו מנבאים משמעותיים של היפוך מקצב מוצלח. שיעורי ההצלחה של היפוך מקצב הלב היו הנמוכים ביותר בקרב גברים שטופלו ב-Flecainide (36.9%).

חולים שטופלו ב- Vernakalant שוחררו מוקדם יותר מחדר המיון, בהשוואה לאלו שטופלו ב-Flecainide (8.2 לעומת 12.0 שעות, p<0.001). לא תועדו הבדלים בשיעור הסיבוכים בין שתי הקבוצות.

חולים שטופלו ב- Vernakalant היו מבוגרים יותר (59.3 לעומת 55.4 שנים, p=0.03), עם מדדי CHA2DS2-VASc גבוהים יותר (1.4 לעומת 0.9 נקודות, p=0.002) וטופלו בשכיחות גבוהה יותר בחסמי ביתא (59% לעומת 42%, p=0.016), בהשוואה למטופלים ב-Flecainide.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי מעבר לבטיחות דומה של שתי התרופות, Vernakalant הינו טיפול יעיל יותר בחולים עם הופעה חדשה של פרפור פרוזדורים, אשר הביא להשבת מקצב סינוס בתוך פרק זמן קצר יותר.

Eur Heart J Acute Cardiovasc Care. 2019 Mar;8(2):114-120

לידיעה ב-PubMed

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה