Atrial Fibrillation

דיאטה דלת פחמימות עשויה להביא לעליה בסיכון לפרפור פרוזדורים (J Am Coll Cardiol)

דיאטה דלת-פחמימות עשויה לחזות את הסיכון העתידי לפרפור פרוזדורים, ללא תלות בגורמי סיכון מוכרים להפרעת הקצב או גורמים תזונתיים אחרים, כך עולה מניתוח חדש של נתוני מדגם ARIC, אשר פורסם בכתב העת Journal of the American College of Cardiology.

החוקרים בחנו את הנתונים אודות 13,385 משתתפים במחקר ARIC, ללא אבחנה של פרפור פרוזדורים בתחילת המחקר, אשר השלימו שאלונים להערכת דפוסי התזונה וצריכת 66 מוצרי מזון שונים. השאלון שימש ביחד עם מאגר Harvard Nutrient Database להערכת צריכת פחמימות יומית ושיעור הקלוריות היומי שמקורו מפחמימות.

המשתתפים חולקו תחילה לשלוש קבוצות על-בסיס צריכת פחמימות כאחוד מסך הצריכה הקלורית היומית: פחות מ-44.8% (צריכה מעטה), 44.8-52.4% (צריכה מתונה) ולמעלה מ-52.4% (צריכה רבה).

בתחילת המחקר, 34.1% מהמשתתפים סבלו מיתר לחץ דם, ב-4.7% תועדה היסטוריה של אירוע מוחי, ב-4.8% הייתה היסטוריה של מחלת עורקים כלילית וב-4.5% היה ידוע על אי-ספיקת לב. גיל המשתתפים הממוצע עמד על 54.2 שנים, 26.8% היו שמנים.

במהלך מעקב ממוצע של 22.4 שנים, בקרב משתתפים בקבוצת צריכת פחמימות מעטה תועדה עליה של 18% בסיכון להתפתחות פרפור פרוזדורים, בהשוואה לאלו עם צריכת פחמימות מתונה, עם עליה של 16% בסיכון להפרעת הקצב בהשוואה לאלו עם צריכת פחמימות רבה.

החוקרים מוסיפים כי הסיכון המוגבר לפרפור פרוזדורים על-רקע צריכת פחמימות מעטה תועד ללא תלות בסוג החלבונים או השומנים ששימשו כחלופה לצריכת הפחמימות.

החוקרים כותבים כי ממצאי המחקר מעידים כי דיאטה דלת פחמימות מלווה בסיכון מוגבר להיארעות פרפור פרוזדורים, רמז לכך שיש לנקוט משנה זהירות בהמלצה על הדיאטות הנפוצות להפחתת משקל, הכוללות הגבלת צריכת פחמימות.

J Am Coll Cardiol. Published online March 12, 2019

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה