Atrial Fibrillation

האם אכילת שוקולד עשויה להפחית את הסיכון לפרפור פרוזדורים? (Heart)

בנבדקים האוכלים בקביעות כמות מתונה של שוקולד תועד סיכון מופחת להתפתחות פרפור פרוזדורים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שפורסמו בכתב העת Heart.

במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים אודות 55,502 משתתפים במחקר Danish Diet, Cancer, and Health Study, שכלל משתתפים בגילאי 50-64 שנים בין דצמבר 1993 ועד מאי 1997. המשתתפים השלימו שאלוני תזונה בתחילת המחקר. כל משתתף הותאם ל-Danish National Patient Register לאיסוף נתונים אודות היארעות רפרוף פרוזדורים או פרפור פרוזדורים קליני.

מנת שוקולד הוגדרה כ-30 גרם והחוקרים מצאו כי 12,258 מבין למעלה מ-55,000 המשתתפים דיווחו כי צרכו שוקולד פחות מפעם בחודש, בעוד ש-22,909 דיווחו על צריכה של 1-3 מנות שוקולד בחודש, 10,620 צרכו מנה אחת בשבוע, 8,476 אכלו 2-6 מנות בשבוע ו-1,239 צרכו לפחות מנת שוקולד אחת ביום.

במהלך מעקב ממוצע של 13.5 שנים תועדו 3,346 מקרים חדשים של פרפור פרוזדורים. מניתוח רב-משתני עלה כי שיעורי פרפור פרוזדורים היו נמוכים יותר באלו שצרכו 1-3 מנות שוקולד בחודש, עם יחס סיכון של 0.90, בהשוואה לאלו שצרכו פחות ממנת שוקולד אחת בחודש. השפעה של צריכת שוקולד מוגברת על הסיכון לפרפור פרוזדורים התייצבה על יחס סיכון של 0.83 עם צריכת מנת שוקולד אחת בשבוע, 0.80 עם 2-6 מנות שבועיות ו-0.84 עם צריכת מנת שוקולד אחת, או יותר, בכל יום.

החוקרים מסכמים וכותבים כי מהנתונים עלה כי צריכת שוקולד 1-3 פעמים בחודש מלווה בירידה של 10% בסיכון להיארעות פרפור פרוזדורים, בהשוואה לצריכת שוקולד בתדירות של פעם בחודש. הם קוראים לנקוט משנה זהירות בפירוש הממצאים, המבוססים על מחקר עוקבה מדנמרק.

Heart

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה