Anxiety

היפנוזה באמצעות מציאות-מדומה מפחיתה חרדה וכאב לאחר ניתוח בילדים (מתוך כנס ה- Anesthesiology)

היפנוזה באמצעות מציאות מדומה עשויה להפחית את הצורך במתן אופיואידים ונוגדי-חרדה לאחר ניתוח ולשיפור התוצאות בילדים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שהוצגו במהלך כנס ה-Anesthesiology.

מטרת המחקר הרטרוספקטיבי הייתה לבחון את ההשפעות של היפנוזה באמצעות מציאות מדומה על כאב לאחר-ניתוח ושימוש באופיואידים בילדים לאחר ניתוח עקמת.  החוקרים בחנו 21 ילדים שהשלימו ניתוח בשל עקמת, תוך השוואת 10 ילדים שלקחו חלק בהיפנוזה באמצעות מציאות מדומה ו-11 ילדים בקבוצת ביקורת.

החל מחודש מאי 2017, היפנוזה באמצעות מציאות מדומה שולבה כחלק מהטיפול הסטנדרטי להקלה על כאב לאחר-ניתוח בכל הילדים ומפגשי היפנוזה אלו בוצעו כל יום למשך 20 דקות, במהלך 72 השעות הראשונות לאחר ניתוח. קבוצת הביקורת כללה ילדים אשר עברו את אותה פרוצדורה, ללא מפגשי היפנוזה, לפני מאי 2017.

החוקרים כותבים כי רק 20% מהילדים בקבוצת היפנוזה נדרשו לטיפול באופיואידים, בהשוואה ל-62.5% מאלו בקבוצת הביקורת (p=0.15). בנוסף, רק 37.5% מאלו בקבוצת היפנוזה נדרשו לטיפול בנוגדי-חרדה, בהשוואה ל-100% מהילדים בקבוצת הביקורת (p=0.04). היקף הצריכה הכוללת של מורפין במהלך 72 שעות הייתה גבוהה כמעט כפליים בקבוצת הביקורת, בהשוואה לקבוצת ההיפנוזה (2.15 מ”ג/ק”ג לעומת 1.18 מ”ג/ק”ג). ילדים בקבוצת ההיפנוזה יכלו לקום מהר יותר לאחר הניתוח, בהשוואה לקבוצת הביקורת (23 לעומת 44 שעות, p=0.004).

בקבוצת ההיפנוזה באמצעות מציאות מדומה תועד שיעור נמוך יותר של הקאות לאחר-ניתוח, בהשוואה לקבוצת הביקורת (40% לעומת 83%, p=0.15) והזמן עד להוצאת קטטר שתן היה קצר כפליים בקבוצת ההתערבות (40.95 לעומת 20.14 שעות, p=0.03).

החוקרים לא זיהו הבדלים במשך האשפוז הממוצע בין קבוצת הביקורת וקבוצת ההתערבות (137.7 שעות לעומת 125.5 שעות).

מהנתונים עלה כי בקרב אלו בקבוצת היפנוזה באמצעות מציאות מדומה תועדה ירידה משמעותית בצורך בתוספת טיפול להקלה על חרדה, אופיואידים להקלה על כאבים והיארעות נמוכה יותר של הקאות, כמו גם מרווח זמן קצר יותר עד הוצאת קטטר שתן ומרווח זמן קצר יותר עד שעמדו על הרגליים.

החוקרים מסבירים כי לגישות לא-תרופתיות תפקיד חשוב מאוד בטיפול בכאב וחרדה סביב ניתוחים. ניתן להשיג זאת במספר גישות, כולל הדרכה הולמת/מתאימה ודיון בנושא, כמו גם שימוש באמצעים טכנולוגיים חדשים.

מתוך כנס ה- Anesthesiology

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה