Ankylosing spondylitis

טיפול ארוך-טווח ב-Secukinumab נמצא יעיל בחולים עם Ankylosing Spondylitis (מתוך כנס ה-ACR)

בחולים עם Ankylosing Spondylitis, הטיפול ב- Secukinumab (קוסנטיקס) נסבל היטב ובמחקר הארכה בן שלוש שנים לא זוהו סוגיות בטיחות חדשות הנוגעות לטיפול, כך מדווחים חוקרים במסגרת פוסטר, שהוצג במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American College of Rheumatology.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מעכבי TNF ו- Secukinumab הינם התכשירים הביולוגיים היחידים המאושרים לשימוש ב-Ankylosing Spondylitis.

במהלך מחקר ההארכה בן שלוש שנים, החוקרים בחנו את הנתונים אודות 274 חולים שהמשיכו בטיפול לאחר מחקר MEASURE 1 בשלב 3. המשתתפים במחקר MEASURE 1 חולקו באקראי לטיפול ב- Secukinumab, במתן תוך-ורידי במינון 10 מ”ג/ק”ג בתחילת הדרך, לאחר שבועיים וארבעה שבועות, לאחר מכן ניתן מינון של 75 או 150 מ”ג בזריקה תת-עורית כל ארבעה שבועות לאחר מכן או לקבוצת פלסבו. לאחר 16 שבועות, חולים בקבוצת הפלסבו שלא הגיבו לטיפול חולקו לאחת מקבוצות הטיפול ב- Secukinumab; לאחר 24 שבועות, חולים שהגיבו לטיפול עברו לקבוצה אחרת.

החוקרים מדווחים כי 84.4% מהחולים שטופלו במינון 150 מ”ג השלימו את שלב ההארכה, כמו גם 83.6% מאלו שטופלו במינון 75 מ”ג.

לאחר 64 שבועות הארכה, 82 חולים בקבוצת הטיפול במינון נמוך החליפו לקבוצת הטיפול במינון גבוה. תגובות בחולים אלו השתפרו לאחר העלאת מינון הטיפול.

מבין המשתתפים שקודם לכן לא הגיבו באופן מספק לטיפול במעכבי TNF, ב-50% תועדה תגובה טובה לטיפול ב- Secukinumab.

החוקרים לא יודעים להסביר מדוע חלק מהחולים שהחליפו לטיפול ב- Secukinumab לא הגיבו לטיפול ומוסיפים כי הם יהיו מעוניינים לבחון שילוב של מעכב TNF עם מעכב IL-17 בחולים אלו.

בסיכומו של דבר, הטיפול ב- Secukinumab נמצא יעיל בהיבטים רבים בחולים עם Ankylosing Spyndylitis, כולל סימנים ותסמינים, תפקוד גופני וסמני דלקת לאורך חמש שנים.

בטיחות הטיפול דווחה אודות 360 חולים שקיבלו לפחות מנה אחת של Secukinumab. שיעורי ההיארעות המתוקנים לחשיפה לכל 100 שנות-מטופל עמדו על 0.1 לקוליטיס כיבית, 0.6 למחלת קרוהן, 1.8 לדלקת ענביה ו-0.5 לגידולים ממאירים או לא-ספציפיים.

ממצאי המחקר מעידים כי התועלת של Secukinumab נשמרת לאורך חמש שנים, סוגיה חשובה מאחר וישנה חשיבות לא רק לתגובה מהירה, אלא גם לתגובה ארוכת טווח.

מתוך כנס ה-ACR

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה