Angina pectoris/MI

בדיקת Cardiac MRI עשויה לסייע בזיהוי הנגע החוסם האחראי לאוטם שריר הלב (Circ Cardiovasc Interv)

השלמת בדיקת DE-CMR (Delayed-Enhancement Cardiac Magnetic Resonance) עשויה לסייע בזיהוי נגעים שונים או נגעים חוסמים שונים מאנגיוגרפיה סטנדרטית בכשליש מהחולים המתייצגים עם אוטם לבבי ללא עליות מקטע ST, כך עולה מתוצאות מחקר פרוספקטיבי חדש, שפורסמו במהלך חודש אפריל בכתב העת Circulation: Cardiovascular Interventions.

מטרת המחקר הנוכחי הייתה לקבוע אם בדיקת DE-CMR עשויה לשפר את היכולת לזהות את העורק האחראי לאוטם לבבי בחולים עם NSTEMI (Non-ST-segment Elevation Myocardial Infarction).

המחקר הפרוספקטיבי כלל 114 חולים שפנו בתמונה של אוטם לבבי ראשון בחייהם. החולים השלימו DE-CMR ולאחר מכן אנגיוגרפיה כלילית, כאשר הקרדיולוג המטפל לא היה מודע לתוצאות בדיקת DE-CMR. בהמשך, בדיקות האנגיוגרפיה הכלילית ו-DE-CMR נבחנו באופן בלתי-תלוי וסמוי לזיהוי העורק האחראי לאוטם הלבבי. דפוס האדרה מוגברת בבדיקת DE-CMR שימש גם לקבוע אם הייתה פתוגנזה לא-איסכמית לנמק שריר הלב.

החוקרים מדווחים כי העורק האחראי לאוטם לא זוהה באנגיוגרפיה כלילית ב-37% מהחולים (42 משתתפים). בקרב חולים אלו, העורק האחראי לאוטם הלבבי או אבחנה חדשה של מחלת עורקים לא-כלילית זוהו בבדיקת DE-CMR ב-60% ו-19% מהחולים, בהתאמה.

גם בחולים בהם אנגיוגרפיה כלילית זיהתה את העורק האחראי לאוטם הלבבי, בדיקת DE-CMR זיהתה עורק אחר כגורם לאוטם הלבבי ב-14% מהמקרים והובילה לאבחנה של מחלת עורקים לא-כלילית ב-13% מהחולים.

בסיכומו של דבר, בדיקת DE-CMR הובילה לאבחנה חדשה של העורק האחראי לאוטם הלבבי ב-31% מהמקרים ולאבחנה של פתוגנזה לא-איסכמית ב-15%. מבין 55 חולים שהופנו לרה-וסקולריזציה, ב-27% הפרוצדורה כללה רק את אזורים בעורקים הכליליים שלא היו אחראיים לאוטם הלבבי כפי שנקבע לפי בדיקת DE-CMR.

החוקרים מסכמים וכותבים כי זיהוי העורק האחראי לאוטם הלבבי באמצעות אנגיוגרפיה כלילית עשויה להיות משימה מאתגרת בחולים עם NSTEMI. בקרוב למחצית מהמקרים, בדיקת DE-CMR עשויה להוביל לאבחנה של עורק אחר האחראי לאוטם הלבבי או לרמז לפתוגנזה לא-איסכמית.

Circ Cardiovasc Interv. Published online April 30, 2019

לידיעה במדסקייפ

הערת מערכת:


בהקשר זה ממליצים לכם לצפות בפאנל מומחים בהשתתפות ד”ר אורלי גוייטין וד”ר אריק וולק שקיימנו לפני מס’ שנים על מקומו של ה-MRI באבחנות קרדיווסקולריות 

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה