Angina pectoris/MI

השוואת תוצאות טיפול ב-Ticagrelor לעומת Clopidogrel שנה אחת לאחר התערבות כלילית בחולים עם אוטם חד של שריר הלב (J Cardiol)

במאמר שפורסם בכתב העת Journal of Cardiology מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בקרב מטופלים מתחת לגיל 75 שנים, טיפול ב-Ticagrelor (ברילינטה) לווה בשיעורים נמוכים יותר של תמותה מכל-סיבה, בהשוואה לטיפול ב-Clopidogrel (פלויקס). עוד זיהו החוקרים סיכון מופחת לתמותה בחולים שטופלו בתרופה זו, ללא עליה בסיכון לדימומים.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי Ticagrelor מצוי בשימוש נרחב לטיפול באוטם חד של שריר הלב, אך הבטיחות והיעילות של התרופה לא נבחנו דיו באוכלוסיות אסיאתיות.

במחקר הנוכחי נכללו 20,270 חולים מתחת לגיל 75 שנים, עם אבחנה של אוטם חד של שריר הלב, אשר קיבלו טיפול נוגד-טסיות כפול למשך לפחות 30 ימים לאחר התערבות כלילית מילעורית. החוקרים בחנו את התוצאות לאחר שנה אחת בין השנים 2013-2014.

מהנתונים עולה כי ל- Ticagrelor השפעה משמעותית על הפחתת תמותה מכל-סיבה עם יחס סיכויים מתוקן ל-sIPTW (Stabilized Inverse Probability of Treatment Weighted) של 0.57 (רווח בר-סמך 95% של 0.42-0.77, p<0.001). עוד מצאו החוקרים כי הטיפול ב- Ticagrelor לווה בסיכון מופחת לאירועים מוחיים עם יחס סיכויים מתוקן ל-sIPTW של 0.58 (רווח בר-סמך 95% של 0.41-0.82, p=0.002). הסיכון לדימום לא היה גבוה יותר בקרב מטופלים ב- Ticagrelor.

מהנתונים עולה כי קרוב ל-30% מהחולים החליפו טיפול מ- Ticagrelor למעכב P2Y12 אחר, צעד אשר נקשר עם אירועים חריגים קליניים, כולל אוטם שריר הלב,אירוע מוחי ודימום.

J Cardiol. 2019 Mar;73(3):191-197

לידיעה ב-PubMed

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה