Angina pectoris/MI

האם ניתן להבדיל בין מחלה כלילית אפיקרדיאלית, למחלה כלילית מיקרו וסקולרית בעזרת תהודה מגנטית, ללא חומר ניגוד ? /מאת ד”ר יעקב גולדשטיין, האיגוד הקרדיולוגי

התקדמות רבה חלה בעשור האחרון בשימושים האבחנתיים של תהודה מגנטית של הלבCMR. פרט לאפיון רקמתי אופטימלי,CMRמאפשר ניתוח של פרמטרים פיזיולוגיים המודינמיים להערכת זילוח מיו קרדיאלי ותנגודת העץ הכלילי במנוחה ובמאמץ פרמקולוגי במספר שיטות. על ידי כך ניתן להעריך אזור איסכמי או צלקתי ואולי אךלהבדיל בין הצרות עורק כלילי אפיקרדיאלי הגורם לאיסכמיה מיו קרדיאלית, לביןMicrovascular DysfunctionCoronary(ר”ת(CMD, ללא צנתור.

כיום הgold  standardהמבדיל בין 2 המצביםהאלה מסתמך על קריטריוניםבצנתור המדגימים דיכוטומיה שלFractional Flow Reserveר”תFFR( < 0.8 <) בעת היפרמיה כלילית מקסימלית בעזרת הזלפת מרחיב כלי דם (לרבאדנוזין), ביחד עם מדד תנגודת העץ הכלילי ר”תIMRאוIndex of Microcirculatory Resistenceגבוהה מ25 יחידות בCMD.

ניתן להעריך שינויי זילוח מיו קרדיאלי ( ר”תMBFכMyocardial Blood Flow) גם בStress Perfusion CMRבשיטה של  First Pass Gadolinium-Based Contrastבעת מתן אדנוזין, כך להעריך איסכמיה מיו קרדיאלית ובנוסף, בעזרתLate Gadolinium Enhancementר”תLGEלהעריך מידת הצלקת, אך עדייןאין מדדים סטנדרטים בשיטה זאת להעריךCMD.

שיטה חדשה של CMR ללא צורך בחומר ניגוד(גדוליניום), מתבססת עלNative T1 Mappingשתיארתי בסקירה משבוע קודם. השיטה מאפשרת כימות של נפח הדם (ר”תMBVכMyocardial Blood Volume) בקטע של מיוקארד נסרק, אך הפעם גם בעת מאמץ פרמקולוגי על ידי מתן אדנוזין, וכך להבדיל לפי שינויי תגובתיות ביןRestStress ( הT1∆ – שינוי יחסי – ב % – בזמני דעיכה מגנתית בין מצבי RestלStress בהתאם לתכולת המים הכוללתMBV, אם חל שינוי בין 2 המצבים), בין 4 פתולוגיות.

להמשך הכתבה באתר האיגוד הקרדיולוגי   

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה