Angina pectoris/MI

האם יש מקום לתוספת נוגדי קרישה חדשים, למניעה משנית במחלה טרשתית יציבה ?/מאת ד”ר יעקב גולדשטיין, האיגוד הקרדיולוגי

למרות טיפול מניעתי אופטימאלי לאחר אירוע כלילי חד (ACS), עדיין 5-10% מהמטופלים חווים אירוע חוזר כל שנה. אספירין לבדו כמניעה משנית, מקטין אירועיMACEרק בכ 19% ותמותה קרדיו ווסקולארית ב 9% לעומת פלסבו. אמנם שפעול טסיות מהווה את עיקר המנגנון לקרישה בעורקים כליליים, בהם הזרימה בעלת כוחות גזירה גבהים, אך ליצירת תרומבין תפקיד מרכזי, גם בהפעלת מנגנון הקרישה, גם בשפעול טסיות.

אי לכך,לשילוב של נוגדי טסיות יחד עם נוגדי תרומבין ישירים, או מעכבי יצירתו(direct  X-a inhibitor), יתכן שיש יתרון לעומת  ) VKAבשילוב עם אספירין), אשר הראה יתרון ביעילות אך עם מחיר גבוה בשיעור הדמם וסרבול בשימוש. שילוב מינון קטן שלRIVAROXABANלטיפולDAPTלאחרACSבמחקר קודם (ATLAS ACS2-TIMI51), הוכיח יעילות אך שוב עם שיעור דמם גבוה.

החוקרים במחקר נוכחיCOMPASSאשר הוצג בכנסESC 2017בברצלונה, בדקו אםRIVAROXABANעם או ללא אספירין יעיל יותר מאספירין לבדו, במניעה משנית במחלה קרדיו וסקולרית יציבה – IHD OR PDA (לציין, באלה שעברוMI בעבר, מרווח זמן ממוצע היה 7.1 שנים מה-MIבעבר, לגיוס למחקר). המחקר רב מרכזי (602), רב לאומי (33 מדינות), רב יבשתי, כפול סמיות ומבוקר אספירין. גויסו 27,395 מטופלים, ולאחר שלבRUN INלבדיקת סבילות לאספירין וCOMPLIANCE, הוקצו ל-3 זרועות:

להמשך הסקירה באתר האיגוד הקרדיולוגי

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה