Angina pectoris/MI

Tocilizumab לא מביא לעליה בסיכון לאירועים קרדיווסקולריים בהשוואה ל-TNF בחולי דלקת מפרקים שגרונית (Arthritis and Rheumatology)

נעה גינזבורג BSc

בחולי דלקת מפרקים שגרונית (RA), החלפת הטיפול ל- tocilizumab(אקטמרה) לא מעלה את הסיכון לאירועים קרדיווסקולרים, למרות שדווח בעבר כי ב- tocilizumab (TCZ) עשוי להביא לעליה ברמות הכולסטרול LDL.

מחקר העוקבה נערך בחולי RA שהתחילו טיפול ב-TCZ או ב-TNFi; והתבסס על מידע הגיע ממאגר התביעות של מדיקייר, מ-IMS PharMetrics ו- MarketScan. החולים שנכנסו למחקר השתמשו בעבר ב- TNFi אחר, abatacept או ב- tofacitinib. יעד המחקר העיקרי שנבחן היה אשפוז בשל שבץ או בשל התקף לב (MI).

המטופלים ב-TCZ הותאמו בציון נטייה למטופלים שהחלו טיפול ב- TNFiבמאגרי המידע שנבדקו ביחס של 1:3 בכל מאגר מידע, כשנבדקי הביקורת מותאמים בתחילת המחקר ע”פ מאפייניהם . נעשה שימוש במודל אפקט קבוע אשר שילב את יחס הסיכונים (HR) המותאם למאגרי המידע.

9218 מטופלים חדשים ב-TCZ הותאמו ל-18,810 מטופלים חדשים ב- TNFi במאגרי המידע השונים שנכללו. הגיל הממוצע של המשתתפים היה 72 (מדיקייר), 51 (PharMetrics) ו-53 (MarketScan). 14.3% מהמטופלים החדשים ב-TCZ סבלו ממחלה קרדיווסקולרית בתחילת המחקר.

במהלך התקופה שנבחנה (0.9 שנים בממוצע, ועד ל-4.5 שנים במקסימום) נרשמו 125 אירועי CV מרוכבים שהביאו לשיעור היארעות של 0.52 לכל 100 שנות אדם בקבוצת המטופלים החדשים ב-TCZ לעומת 0.59 לכל 100 שנות אדם בקבוצת המטופלים החדשים ב- TNFi. הסיכון לאירוע CV הנקשר ל-TCZ לעומת אירוע TNFi היה דומה לרוחבם של כל המאגרים שנבדקו כשה-HR המשולב עמד על 0.84 (95%CI 0.56-1.26).

החוקרים מסכמים כי לא נמצאו עדויות לעליה בסיכון לאירועים קרדיווסקולרים בחולי RA שעברו מטיפול ביולוגי או מ- tofacitinib לטיפול ב-TCZ, לעומת TNFi.

Arthritis and Rheumatology DOI: 10.1002/art.40084

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה