Allergy other

חשיפת יילודים למחית בוטנים עשויה להפחית את הסיכון להתפתחות אלרגיה לבוטנים (CMAJ)

חשיפה חוזרת של יילודים מתחת לגיל שנה למחית בוטנים עשויה לסייע בהפחתת הסיכון להתפתחות אלרגיה לבוטנים בשלב מאוחר יותר, כך ממליצים רופאים מארצות הברית במאמר שפורסם בכתב העת CMAJ.

ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מאחר ותגובות אלרגיות לבוטנים עשויות להיות מאוד מסוכנות, בעבר המליצו רופאים להורים להימנע ממתן מוצרים המכילים בוטנים לתינוקות. עם זאת, מחקר משנת 2015 הוביל לבחינה מחדש של ההנחיות.

מדגם המחקר כלל 640 תינוקות מתחת לגיל 11 חודשים עם אלרגיה לביצים או אקזמה, שני גורמי סיכון להתפתחות אלרגיה לבוטנים. אך החוקרים מצאו כי כאשר יילודים אלו בסיכון גבוה קיבלו כמות קטנה של חמאת בוטנים שלוש פעמים בשבוע, רק 3% פיתחו אלרגיה לבוטנים לאחר גיל חמש שנים, כאשר 17% מהילדים שנמנעו מבוטנים במהלך השנה הראשונה לחיים פיתחו אלרגיה זו.

צוות רופאי ילדים ומומחי אלרגיה המליצו לחשוף את התינוקות בגילאי 4-6 חודשים לחלבוני בוטנים בצורת חמאה, עיסה או אבקה כאחד ממוצרי המזון במהלך תהליך הגמילה מחלב אם.

השיטה של חשיפה מוקדמת נבחנה גם עם מוצרים אלרגניים אחרים, דוגמת חלב, ביצים, שומשום, דגים וחיטה, אך ההשפעה המגנה של חשיפה מוקדמת למוצרי מזון אלו בדיאטה של הילד הייתה בולטת במיוחד במקרים של בוטנים וביצים.

החוקרים מזהירים הורים מפני סימני הקאה, חנק, פריחה ונפיחות של השפתיים, או סלידה קיצונית מהמזון, אשר עשויים להעיד על הופעת תגובה אלרגית. עם זאת, חלק קטן מאוד מהיילודים מפתחים את התסמינים החמורים יותר של קשיי נשימה או לחץ דם נמוך.

CMAJ 2019

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה