Allergy other

האם ניתוח קיסרי מעלה סיכון להתפתחות צפצופים ואלרגיה למזון בילדים? (Am J Epidemiol)

במאמר שפורסם בכתב העת American Journal of Epidemiology מדווחים חוקרים על סיכון מוגבר להופעת אלרגיה למזון וצפצופים בילדים שנולדו לאחר ניתוח קיסרי דחוף. כאשר הם לקחו בחשבון את ההשפעה של הנקה על הקשר, הם מצאו כי להנקה היה חלק משמעותי בקשר בין שיטת הלידה ובין צפצופים, אך לא זוהתה כגורם מתווך משמעותי של הקשר בין ניתוח קיסרי דחוף והסיכון המוגבר לאלרגיה למזון.

במסגרת המחקר ביקשו החוקרים לבחון אם ניתוח קיסרי מעלה את הסיכון להופעת צפצופים או אלרגיה למזון בילדות מוקדמת, בהשוואה ללידה נרתיקית ואם קשר זה מושפע מהנקה. אוכלוסיית המחקר כללה משתתפים ממדגם Upstate KIDS (2008-2010) שכלל אימהות ויילודים ממדינת ניו-יורק. שאלונים שמולאו אחת ל-4-6 חודשים עד גיל 3 שנים שימשו להערכת צפצופים. הערכת אלרגיה למזון החלה בגיל שמונה חודשים. החוקרים השוו את הסיכון לצפצופים או אלרגיה למזון בהתאם לשיטת הלידה.

מהנתונים עולה כי ניתוח קיסרי דחוף (1,356 משתתפים) לווה בסיכון מוגבר לצפצופים, לאחר תקנון לסיבוכי היריון, אטופיה אימהית, גיל היריון, משקל לידה ועישון במהלך ההיריון (סיכון יחסי של 2.47) ובסיכון מוגבר לאלרגיה למזון, לאחר תקנון לאטופיה אימהית, מדד מסת גוף לפני ההיריון, עישון במהלך ההיריון וולדנות (סיכון יחסי של 3.02). עם זאת, החוקרים לא זיהו קשר דומה של שני התוצאים עם ניתוח קיסרי מתוכנן (1,565 יילודים).

הנקה זוהתה כגורם מתווך של הקשר בין שיטת הלידה ובין צפצופים, אך לא זוהתה כגורם משמעותי בקשר בין שיטת הלידה ואלרגיה למזון.

החוקרים כותבים כי ייתכן וגורמים אחרים, שאינם קשורים להעברה מיקרוביאלית בשלב מוקדם בחיים, עשויים לתרום לקשר בין שיטת הלידה ובין צפצופים ואלרגיה למזון.

Am J Epidemiol. 2019;188(2):355-362.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה