Aging

מיץ רימונים עשוי להאט ירידה בזיכרון על-רקע גיל מתקדם (מתוך כנס ה- American Association for Geriatric Psychiatry)

צריכה יומית של מיץ רימונים עשויה להגן על הזיכרון בקשישים, כך עולה מתוצאות מחקר חדש, שהוצגו במהלך הכנס השנתי מטעם ה-American Association for Geriatric Psychiatry. מהנתונים המוקדמים עלה כי בקרב קשישים ששתו מיץ רימונים תפקוד הזיכרון היה טוב יותר לאורך שנה אחת, בהשוואה לאלו שלא שתו מיץ זה.

החוקרים השלימו מחקר אקראי, כפל-סמיות, אשר כלל 261 משתתפים וארך שנה אחת. כל המשתתפים היו בגילאי 50-75 שנים (גיל ממוצע של 60 שנים).

המשתתפים חולקו באקראי לצריכת מיץ רימונים כל יום, או שתיית משקה בעל מראה דומה למיץ רימונים, אשר לא הכיל פוליפנולים (קבוצת פלסבו). החוקרים מציינים כי לא היו הבדלים בין הקבוצות בגיל, מין, שיעור החולים עם ליקוי קוגניטיבי קל, רמות תסמיני דיכאון קלים, היסטוריה של דמנציה, או נשאות גן APOE. עם זאת, בקבוצת ההתערבות תועדה רמת השכלה מעט גבוהה יותר, בהשוואה לקבוצת הפלסבו; עם זאת, הם תקננו למשתנה זה בניתוח הסטטסיטי. 

החוקרים בחנו שני תוצאים עיקריים: מבחן BVMT-R (מבחן Brief Visuospatial Memory Test-Revised) ומבחן SRT (מבחן Selective Reminding Test).

מבין 261 המשתתפים שלקחו חלק בהקצאה האקראית, 61 לא השלימו את המחקר עד תומו. מהנתונים עלתה אינטראקציה מובהקת בין קבוצת המחקר והזמן במדדי למידה לפי מבחן BVMT-R. החוקרים מדווחים כי הנתונים העידו כי באלו ששתו מיץ רימונים מדדי הלמידה נשמרו ברמה מסוימת, בעוד שבקבוצת הפלסבו חלה הידרדרות וגודל ההבדל בין הקבוצות היה מתון (0.45). מהערכת אחוז השינוי במדדי הלמידה עלה כי חלה ירידה של 26% בקבוצת הפלסבו, בהשוואה לעליה של 14% בקבוצת ההתערבות.

שינויים במדדים אחרים במבחני BVMT-R ו-SRT לא היו שונים באופן מובהק סטטיסטית בין הקבוצות.

החוקרים כותבים כי ישנם הסברים רבים אפשריים בנוגע להשפעה של מיץ רימונים על הזיכרון, כולל השפעה ישירה על מערכת העצבים המרכזית, או השפעה המתווכת דרך שינוי המיקרוביום של מערכת העיכול. מעבר להשפעות נוגדות-חמצון הידועות, למיץ רימונים עשויה להיות גם פעילות כנגד עמילואיד.

ממצאי המחקר מהווים זריקת עידוד משמעותית, שכן מרמזים כי משקה המכיל נוגדי-חמצון עשוי להשפיע משמעותית על תפקוד הזכרון ולדחות הידרדרות בזיכרון על-רקע גיל מתקדם.

מתוך כנס ה- American Association for Geriatric Psychiatry.

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

אחיות ואחים יקרים,

לרגל יום האחיות והאחים המצוין היום, 16 באפריל 2024, אנו מצדיעים לכם ומוקירים את פועלכם.

אתם, הגיבורים שנלחמים על חייהם של חיילים ושל אזרחים, ולא משנה באילו תנאים, וזאת באומץ, בגבורה וללא פשרות, ראויים לכל הערכה.
תודה רבה בשם חברת e-Med ובשם המדינה כולה.