Addictions

איגוד בריאות הציבור הבריטי מגיב לתכנית טרמפ לאסור הוספת טעמים לסיגריות אלקטרוניות: הטעמים מסייעים למעשנים לעבור לאיוד ולהפחית את הסיכון שלהם באופן ניכר

בתגובה לתוכניתו של נשיא ארה”ב, דונלד טראמפ, לאסור הוספת חומרי טעם וריח לסיגריות אלקטרוניות בשל החששות הנוגעים לשימוש ע”י בני נוער, מגיב איגוד הבריאות הבריטי ( PHE) וטוען כי הטעמים עוזרים למעשנים לעבור לשימוש בסיגריות אלקטרוניות משימוש בטבק מסוכן יותר.

ה-PHE נמצא תחת ביקורת קשה מצד גורמים באקדמיה בשל עמדתו בנושא סיגריות אלקטרוניות, בטענה שהמכון מתעלם במכוון מהראיות לפיהן אידוי גורם לנזק בריאותי.

מרטין דוקרל, ראש בקרת הטבק ב- PHE, אמר כי הוא מתכנן לפרסם סקירת ראיות מקיפה בנושא בטיחות הסיגריות האלקטרוניות בתחילת השנה הבאה.

בהצהרה לתקשורת הוא אמר: “טעמי סיגריה אלקטרונית הם יתרון חשוב שיש לאיוד על פני עישון וממלא תפקיד חשוב בעידוד המעשנים להיגמל מעישון. בחירה דומה של טעמים קיימת בארה”ב ובבריטניה ולמרות זאת אין לנו באנגליה את אותן רמות של שימוש ע”י בני נוער כפי שמדווח בארה”ב. השיעורים הנמוכים באופן משמעותי באנגליה קשורים לתקנות הפרסום המחמירות יותר, ואולי גם לריכוזים הנמוכים יותר של ניקוטין שאנו מאפשרים. איסור טעמים עלול לגרום לחזרה לעישון, מה שיוביל לעלייה בעישון גם בקרב בני נוער, שכן המבוגרים מהווים מודל לחיקוי בקרב צעירים, ןשאנו יודעים שזהו המניע העיקרי של צעירים להתחיל לעשן.”

פרופסור ג’ון ניוטון, מנהל טיפוח הבריאות ב- PHE, אמר: “ב- PHE תמיד היה ברור שהאיוד אינו חסר סיכונים. אם אתה לא מעשן, אל תאייד. אבל אם אתה מעשן, אין מצב שעדיף לבריאותך להמשיך לעשן ולא לעבור לחלוטין לאיוד. ככל שתקדימו להפסיק לעשן לגמרי ייטב. “

נתונים שפרסמה PHE בפברואר מראים שמספר הילדים והצעירים המנסים לאיד עולה.

בעוד שהשימוש הכולל בסיגריות אלקטרוניות בקרב צעירים נותר נמוך, המספר שניסה איוד אי פעם כמעט הוכפל בארבע שנים.

הדו”ח, בראשות חוקרים ממכללת קינגס קולג ‘בלונדון, בדק סקרים הנוגעים לשימוש בסיגריות אלקטרוניות בקרב צעירים, כאשר האחרון שבהם היה סקר YouGov של Action on Smoking and Health בקרב יותר מ -2,000 ילדים בגילאי 11 עד 18 בשנת 2018.

הסקר הראה כי 11.7% מבני 11 עד 18 בשנת 2018 ניסו סיגריות אלקטרוניות פעם או פעמיים בשלב כלשהו, ​​כמעט כפול מ 6.5% בשנת 2014.

המודעות לאיוד עלתה גם היא, והשיעור של אלה שאמרו כי מעולם לא ניסו סיגריות אלקטרוניות ירד מ 91.5% בשנת 2014 ל 83.4% בשנת 2018.

כ -3.4% מהנשאלים שנערכו בשנת 2018 דיווחו על שימוש בסיגריות אלקטרוניות כרגע – יותר מכפול מה 1.6% ב -2014.

בשנת 2018 1.8% דיווחו כי השתמשו בהם לפחות פעם בחודש אך לא שבועית, ו- 1.7% נוספים דיווחו כי השתמשו בהם לפחות פעם בשבוע.

מהדו”ח עולה כי המודעות לסיגריות אלקטרוניות, ניסויים ושימוש בהם הייתה גבוהה יותר.

כ -96.3% מהילדים בגיל 11 מעולם לא השתמשו בסיגריה אלקטרונית או לא היו מודעים לקיומה, לעומת 68.4% מבני הנוער בני 18.

כששאלו ילדים שניסו סיגריה אלקטרונית מדוע עשו זאת, 57.2% אמרו שהם רוצים פשוט לנסות זאת ואילו 16.1% אמרו שהם אוהבים את הטעמים.

השיעור שניסה לאייד לפני עישון סיגריית טבק עלה מ 8% בשנת 2014 ל 21% בשנת 2018.

טראמפ, שבנו הצעיר ברון הוא בן 13, אמר שהאיוד הפך לבעיה חמורה כל כך שהוא רוצה שההורים יהיו מודעים לה יותר.

מנהל המזון והתרופות (FDA) יפתח כעת הנחיות להסרה מהשוק של כל טעמי הסיגריה האלקטרונית למעט טבק.

ההערות (ציוצים בטוויטר) הפומביות הראשונות של טראמפ על איוד מתרחשות כאשר רשויות הבריאות בארה”ב חוקרות מאות מקרים של מחלות נשימה שדווחו אצל אנשים שהשתמשו בסיגריות אלקטרוניות ובמכשירי איוד אחרים.

כידוע, עד כה לא זוהה שום מכשיר, מרכיב או תוסף בודד כגורם בלעדי לתחלואה, אך במקרים רבים נראה כי הייתה מעורבות של איוד מריחואנה. בינתיים, ה-CDC ממליץ להימנע מאיוד כלשהו.

בינתיים גם גוברים הקולות מצד הורים, מורים ומומחי בריאות לאיסור שימוש בטעמים, שכן לדעתם, הם האשמים באופן מכריע לכך שבני נוער קטינים אמריקאים משתמשים בסיגריות אלקטרוניות.

חבר הנהלת התאחדות תעשייה מוצרי האיוד באנגליה, דן מרנט, אמר בתגובה: “חבל שנשיא ארה”ב מתבסס על מידע מוטעה. החלטה זו המבוססת על מידע מוטעה תגרום להרתעה של מעשנים לעבור לחלופה הרבה פחות מזיקה. בבריטניה אנו גאים להיות דוגמא לענף שכבר עזר למיליוני אנשים ברחבי העולם להפסיק לעשן. אנו נמשיך לעבוד עם קהילת הבריאות הציבורית בבריטניה כדי להפיץ את העובדות המדעיות על אידוי, אשר איגוד בריאות הציבור באנגליה ממשיך להצהיר שהוא 95% פחות מזיק מעישון, ושזו הדרך היעילה ביותר לשבעה מיליון המעשנים בבריטניה להפסיק. . “

לכתבה ב-sautehend standard

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אין תועלת בהשלמת מבחן מאמץ לכל חולה בסיכון גבוה לאחר התערבות כלילית מילעורית (J Am Coll Cardiol)

    אין תועלת בהשלמת מבחן מאמץ לכל חולה בסיכון גבוה לאחר התערבות כלילית מילעורית (J Am Coll Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Cardiology מדווחים חוקרים על נתונים חדשים ממחקר POST-PCI מהם עולה כי אין תועלת קלינית להשלמה גורפת של מבחן מאמץ בחולים בסיכון גבוה לאחר התערבות כלילית מילעורית, בהשוואה למעקב קליני בלבד. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי גישת המעקב האופטימאלית לאחר התערבות כלילית מילעורית בחולים בסיכון גבוה […]

  • האם הגדלת צריכת וויטמין E עשויה להגן מפני מחלת כבד שומני? (Sci Rep)

    האם הגדלת צריכת וויטמין E עשויה להגן מפני מחלת כבד שומני? (Sci Rep)

    הגדלת צריכת וויטמין E, הן דרך התזונה והן באמצעות תוספים, עשויה לסייע במניעת התפתחות מחלת כבד סטאטוטית משנית להפרעה מטבולית (Metabolic Dysfunction-Associated Steatotic Liver Disease, או MASLD), בפרט במבוגרים עם היפרליפידמיה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Scientific Reports. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת כבד סטאטוטית על-רקע הפרעה מטבולית (בשמה הקודם, מחלת כבד […]

  • מה בין עישון אימהי ובין הסיכון להפרעות יתר לחץ דם של היריון? (Hypertension)

    מה בין עישון אימהי ובין הסיכון להפרעות יתר לחץ דם של היריון? (Hypertension)

    במאמר שפורסם בכתב העת Hypertension מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בקרב נשים שהפסיקו לעשן במהלך ההיריון תועד סיכון מוגבר לעליה מופרזת במשקל הגוף והתפתחות הפרעות יתר לחץ דם של היריון. עם זאת, למרות שהפסקת עישון במהלך ההיריון מלווה בסיכון מוגבר להפרעות יתר לחץ דם של היריון, צעד זה גם מלווה בסיכון […]

  • בחולים עם היסטוריה של עישון סיכון מוגבר לתמותה עקב COVID-19 (מתוך Int J Epidemiol)

    בחולים עם היסטוריה של עישון סיכון מוגבר לתמותה עקב COVID-19 (מתוך Int J Epidemiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Epidemiology מדווחים חוקרים מהולנד על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בקרב חולים עם היסטוריה של עישון ייתכן סיכון גבוה יותר לתמותה עקב COVID-19. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הנתונים אודות עישון כגורם סיכון לתמותה עקב COVID-19 אינם חד-משמעיים, כאשר מחקרים שונים הצביעו על סיכון מופחת או מוגבר […]

  • אושר לקריאה שנייה ושלישית: תמונות הממחישות את נזקי העישון יודפסו על חפיסות סיגריות ומוצרי עישון

    אושר לקריאה שנייה ושלישית: תמונות הממחישות את נזקי העישון יודפסו על חפיסות סיגריות ומוצרי עישון

    ועדת הכלכלה של הכנסת, בראשות ח"כ דוד ביטן, אישרה פה אחד לקריאה שנייה ושלישית את ההצעה של ח"כ אושר שקלים לתקן את חוק איסור פרסומות והגבלת שיווק מוצרי טבק, כך שיצרני מוצרי העישון יחויבו להציג על כל אריזות סיגריות ומוצרי עישון, תמונה הממחישה את נזקי העישון. לפי ההצעה שאושרה, שר הבריאות, באישור ועדת הכלכלה, יקבע בתקנות הוראות ליישום החוק (דוברות הכנסת)

  • האם בילידי אוקטובר סיכון מופחת לשפעת? (BMJ)

    האם בילידי אוקטובר סיכון מופחת לשפעת? (BMJ)

    בילדים קטנים שנולדו במהלך חודש אוקטובר סיכון מופחת להדבקה בשפעת כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת BMJ. החוקרים כותבים כי הסיבה לכך נעוצה ככל הנראה בעובדה שילדים נוטים לקבל חיסונים בביקורים סדירים בחודש בו הם נולדו וחודש אוקטובר הינה תקופה מצוינת לקבל את החיסון כנגד שפעת. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים ממאגר הנתונים MarketScan […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה