Addictions

איגודי ריאות מובילים תומכים בהגבלת או איסור השימוש בסיגריות אלקטרוניות (מתוך הודעת FIRS)

בנייר עמדה של איגודי ריאות מובילים בעולם טוענים מומחים כי סיגריות אלקטרוניות עלולות להיות מסוכנות לבני אדם וכי על ממשלות להגביל או לאסור את השימוש בסיגריות אלו עד להבנה טובה יותר של ההשפעות הבריאותיות שלהן.

ממצאי נייר העמדה מטעם FIRS (Forum of International Respiratory Societies), הוצגו במהלך כנס בשם Shared Drivers, Shared Solution: NCDs, Lung Health and Sustainable Development.

אנשי הארגון טוענים כי היקף השימוש בטבק ברחבי העולם וההתנהלות ההיסטורית של תעשיית הטבק, שכללה הונאה בכל הנגוע להשפעות הבריאותיות של טבק, שיווק מכוון לילדים ומניפולציות ברמות ניקוטין בסיגריות להבטחת התמכרות, מחייבים התייחסות זהירה לנושא.

להלן עיקרי נייר העמדה בנוגע לסיגריות אלקטרוניות:

·         הבטיחות של הסיגריות האלקטרוניות לא הוכחה היטב.

·         קיימת תת-הערכה בכל הנוגע להשפעה הממכרת של ניקוטין וההשפעות הלא-רצויות שלו.

·         התועלת האפשרית של מכשירים אלקטרוניים למתן ניקוטין, כולל הפחתת הנזקים וככלי עזר להפסקת עישון, לא נבחנו היטב.

·         אל מול התועלת האפשרית למעשן פרטני יש לקחת בחשבון את הסיכון לאוכלוסיה בעקבות עליה בקבלת עישון ושימוש בניקוטין בחברה.

·         דרושה סקירת עדויות להערכת תביעות בנוגע להשפעות הבריאותיות והבטיחות של מערכות אלקטרוניות למתן ניקוטין.

·         לא ניתן לשלול השפעות של סיגריות אלקטרוניות על צד שלישי, באנשים הנחשפים לשימוש בציוד זה.

·         יש להגביל או לאסור את השימוש במערכות אלקטרוניות למתן ניקוטין, לפחות עד שיהיו נתונים נוספים בנוגע לבטיחות השימוש.

·         במידה ומאשרים את השימוש במערכות אלקטרוניות למתן ניקוטין, דרושה בקרה בדומה לטיפול תרופתי, עם סקירת עדויות דומה לטיפולים אחרים.

·         במידה ולא תהיה בקרה על מערכות אלקטרוניות למתן ניקוטין בדומה לטיפול תרופתי, אזי יש להקפיד על בקרה דומה למוצרי טבק.

·         יש להשלים מחקרים בתמיכת מקורות אחרים לתעשיית הטבק או תעשיית הסיגריות האלקטרוניות להערכת ההשפעות של מערכות אלקטרוניות למתן ניקוטין על הבריאות במגוון מצבים.

·         יש לנטר את השימוש במערכות אלקטרוניות למתן ניקוטין ואת ההשפעות ברמת האוכלוסיה.

·         יש להעביר את כל המידע ממחקרים אלו לציבור בצורה ברורה.

מתוך נייר עמדה מטעם FIRS

לידיעה במדסקייפ

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

  • אין תועלת בהשלמת מבחן מאמץ לכל חולה בסיכון גבוה לאחר התערבות כלילית מילעורית (J Am Coll Cardiol)

    אין תועלת בהשלמת מבחן מאמץ לכל חולה בסיכון גבוה לאחר התערבות כלילית מילעורית (J Am Coll Cardiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת Journal of the American College of Cardiology מדווחים חוקרים על נתונים חדשים ממחקר POST-PCI מהם עולה כי אין תועלת קלינית להשלמה גורפת של מבחן מאמץ בחולים בסיכון גבוה לאחר התערבות כלילית מילעורית, בהשוואה למעקב קליני בלבד. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי גישת המעקב האופטימאלית לאחר התערבות כלילית מילעורית בחולים בסיכון גבוה […]

  • האם הגדלת צריכת וויטמין E עשויה להגן מפני מחלת כבד שומני? (Sci Rep)

    האם הגדלת צריכת וויטמין E עשויה להגן מפני מחלת כבד שומני? (Sci Rep)

    הגדלת צריכת וויטמין E, הן דרך התזונה והן באמצעות תוספים, עשויה לסייע במניעת התפתחות מחלת כבד סטאטוטית משנית להפרעה מטבולית (Metabolic Dysfunction-Associated Steatotic Liver Disease, או MASLD), בפרט במבוגרים עם היפרליפידמיה, כך עולה מנתונים חדשים שפורסמו בכתב העת Scientific Reports. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי מחלת כבד סטאטוטית על-רקע הפרעה מטבולית (בשמה הקודם, מחלת כבד […]

  • מה בין עישון אימהי ובין הסיכון להפרעות יתר לחץ דם של היריון? (Hypertension)

    מה בין עישון אימהי ובין הסיכון להפרעות יתר לחץ דם של היריון? (Hypertension)

    במאמר שפורסם בכתב העת Hypertension מדווחים חוקרים על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בקרב נשים שהפסיקו לעשן במהלך ההיריון תועד סיכון מוגבר לעליה מופרזת במשקל הגוף והתפתחות הפרעות יתר לחץ דם של היריון. עם זאת, למרות שהפסקת עישון במהלך ההיריון מלווה בסיכון מוגבר להפרעות יתר לחץ דם של היריון, צעד זה גם מלווה בסיכון […]

  • בחולים עם היסטוריה של עישון סיכון מוגבר לתמותה עקב COVID-19 (מתוך Int J Epidemiol)

    בחולים עם היסטוריה של עישון סיכון מוגבר לתמותה עקב COVID-19 (מתוך Int J Epidemiol)

    במאמר שפורסם בכתב העת International Journal of Epidemiology מדווחים חוקרים מהולנד על תוצאות מחקר חדש, מהן עולה כי בקרב חולים עם היסטוריה של עישון ייתכן סיכון גבוה יותר לתמותה עקב COVID-19. ברקע למחקר מסבירים החוקרים כי הנתונים אודות עישון כגורם סיכון לתמותה עקב COVID-19 אינם חד-משמעיים, כאשר מחקרים שונים הצביעו על סיכון מופחת או מוגבר […]

  • אושר לקריאה שנייה ושלישית: תמונות הממחישות את נזקי העישון יודפסו על חפיסות סיגריות ומוצרי עישון

    אושר לקריאה שנייה ושלישית: תמונות הממחישות את נזקי העישון יודפסו על חפיסות סיגריות ומוצרי עישון

    ועדת הכלכלה של הכנסת, בראשות ח"כ דוד ביטן, אישרה פה אחד לקריאה שנייה ושלישית את ההצעה של ח"כ אושר שקלים לתקן את חוק איסור פרסומות והגבלת שיווק מוצרי טבק, כך שיצרני מוצרי העישון יחויבו להציג על כל אריזות סיגריות ומוצרי עישון, תמונה הממחישה את נזקי העישון. לפי ההצעה שאושרה, שר הבריאות, באישור ועדת הכלכלה, יקבע בתקנות הוראות ליישום החוק (דוברות הכנסת)

  • האם בילידי אוקטובר סיכון מופחת לשפעת? (BMJ)

    האם בילידי אוקטובר סיכון מופחת לשפעת? (BMJ)

    בילדים קטנים שנולדו במהלך חודש אוקטובר סיכון מופחת להדבקה בשפעת כך עולה מנתונים שפורסמו בכתב העת BMJ. החוקרים כותבים כי הסיבה לכך נעוצה ככל הנראה בעובדה שילדים נוטים לקבל חיסונים בביקורים סדירים בחודש בו הם נולדו וחודש אוקטובר הינה תקופה מצוינת לקבל את החיסון כנגד שפעת. במסגרת המחקר בחנו החוקרים את הנתונים ממאגר הנתונים MarketScan […]

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה