Abdominal pain

עדויות נוספות תומכות ביעילות Lactobacillus reuteri להקלה על גזים בתינוקות (Pediatrics)

במאמר סקירה שפורסם בכתב העתPediatricsכותבים מומחים כיLactobacillus reuteri DSM17938הינו טיפול יעיל להקלה על כאבי בטן משנית לגזים בתינוקות (Infant Colic) הניזונים מחלב אם.

ברקע לסקירה כותבים המומחים כיLactobacillus reuteri DSM17938הדגים תוצאות מבטיחות בהקלה על כאבי בטן משנית לגזים בתינוקות, אך לאור עדויות סותרות לא ניתן היה להגיע להסכמה אם אכן מדובר באפשרות טיפול יעילה. כעת הם ביקשו להשלים מטה-אנליזה במטרה לקבוע באופן חד-משמעי אםLactobacillus reuteri DSM17938מפחית באופן יעיל בכי ו/או חרדה ביילודים עם כאבי בטן משנית לגזים ואם קיימים הבדלים בהשפעות הטיפול לפי סוג ההזנה.

החוקרים ערכו חיפוש במאגרי נתונים שונים, כוללPubMed,Medline,Embase,Cumulative Index to Nursing and Allied Health Literature,Database of Abstracts of Reviews of Effectsו-Cochrane. הם גם ערכו חיפוש בתקצירים ברשת האינטרנט וברישומי מחקרים קליניים. הם התמקדו במחקרים אקראיים, כפלי-סמיות, שפורסמו עד יוני 2017, להערכתLactobacillus reuteri DSM17938אל מול פלסבו, אשר ניתנו באופן פומי ליילודים עם קוליק ובחנו את תוצאות משך בכי ו/או חרדה והצלחת הטיפול לאחר 21 ימים.

ארבעה מחקרים כפלי-סמיות, אשר כללו 345 יילודים עם כאבי בטן משנית לגזים (174 תינוקות בקבוצת טיפול פרוביוטי ו-171 תינוקות בקבוצת הפלסבו) נכללו בסקירה.

בקבוצת הטיפול הפרוביוטי משך זמן הבכי ו/או חרדה הממוצע היה קצר יותר משמעותית, בהשוואה לקבוצת הפלסבו, בכל נקודות הזמן (הבדל ממוצע לאחר 21 ימים בשינוי מתחילת המחקר של 25.4- דקות). בקבוצת הטיפול הפרוביוטי תועד סיכוי גבוה כמעט כפליים להצלחת הטיפול, בהשוואה לקבוצת הפלסבו, בכל נקודות הזמן (שיעורי היארעות מתוקנים לאחר 21 ימים של 1.7). השפעות ההתערבות היו דרמטיות בתינוקות יונקים (מספר נדרש לטיפול להצלחה לאחר 21 ימים של 2.6), אך לא היו משמעותיים בקבוצת התינוקות שניזונו מתחליפי חלב.

החוקרים מסכמים וכותבים כי ממצאי המחקר תומכים ביעילותLactobacillus reuteri DSM17938להקלה על כאבי בטן משנית לגזים בתינוקות יונקים, אך דרושים נתונים נוספים בכדי להסיק מסקנות אודות התועלת של הטיפול באלו הניזונים מתחליפי חלב.

Pediatrics Vol 141, Number 1, January 2018

0 תגובות

השאירו תגובה

רוצה להצטרף לדיון?
תרגישו חופשי לתרום!

כתיבת תגובה

מידע נוסף לעיונך

כתבות בנושאים דומים

הנך גולש/ת באתר כאורח/ת.

במידה והנך מנוי את/ה מוזמן/ת לבצע כניסה מזוהה וליהנות מגישה לכל התכנים המיועדים למנויים
להמשך גלישה כאורח סגור חלון זה